ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de ecologişti şi voluntari din Timişoara încearcă să intre în Cartea Recordurilor. Tinerii au început construcţia, anunţată încă de acum două luni, a unui pod peste Bega.

Materia primă este cea care-i va conduce la record: peste 150.000 de PET-uri vor fi legate între ele şi vor forma o punte pe care se va putea circula.

Câteva zeci de voluntari muncesc de zor pentru asamblarea platformei plutitoare. Unii aleg recipientele, alții le sortează și le leagă cu sfori, iar alţiii construiesc cuști de sârmă.

Podul nu va fi doar de decor. Pietonii îl vor putea folosi pentru a traversa Bega, iar voluntarii care îl construiesc îşi propun să-l consolideze şi să-l transforme într-o terasă. Ei susţin că structura va putea suporta o greutate de câteva tone.
„Într-o astfel cușcă încap aproximativ 26 - 30 de snopi, undeva la 850 - 900 de PET-uri de 2 litri. Asta înseamnă 1.800 de litri, respectiv o tonă și 900. Deci atât poate să susțină un astfel de pod”

, spune Radu Rusu, organizator.