ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România a intensificat controalele la frontieră, iar la punctul de trecere Nădlac 2 situat pe autostrada A1 sute de mașini așteptau aseară să iasă sau să intre în țară.

Cei care au trecut frontiera au spus că le-au fost scanate actele de identitate și le-a fost controlat amănunțit interiorul autovehiculelor.

În această dimineață a venit și un comunicat al Poliției de Frontieră despre acțiunile care se desfășoară în acest moment.

”Măsura are caracter temporar, scopul fiind prevenirea tranzitării frontierei de către persoane provenite din state aflate în zonele de conflict care pot derula activități ce reprezintă o amenințare reală la adresa securității interne și externe”, precizează Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF).

Potrivit IGPF, au fost dispuse toate măsurile aflate în competența instituției pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control operativ și civilizat.

„Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt”, se mai arată în comunicat.

Poliția de Frontieră anunță că va continua cooperarea inter-instituțională la nivel european și un schimb operativ și eficient de date și informații la nivel național pentru combaterea eficientă a infracționalității transfrontaliere.