ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția spaniolă a descoperit o rețea de traficanți de ființe umane, care obliga români  cu dizabilități, să cerșească pe străzile din Santiago de Compostela, potrivit HotNews.

Poliția din Spania a arestat trei indivizi apartenenți la rețea, inclusiv șeful acestora . Zece români au fost eliberați din mâna lor, printre acestea aflându-se și șase femei, forțate să se prostitueze.  În urma investigației făcute de poliție, a reieșit că indivizii apelau la persoane vulnerabile, în special cele cu dizabillități, din România, prin promisiunea faptului că vor lucra la un hotel din Spania. Odată ajunși la fața locului, victimele erau obligate să cerșească, indiferent de starea în care se aflau. Dacă se opuneau, din cauză că se îmbolnăveau, acestea erau crunt bătute.

Rețeaua oprea toți banii strânși de către victime, care trăiau în condiții insalubre în orașul vecin La Coruna.

 

Momentul în care o barcă cu imigranți ajunge pe o plajă plină de turiști, în Spania. Numărul refugiaților în peninsula iberică s-a triplat în 2017 față de 2016 și ar putea depăși situația din Grecia