ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul general al CSU, Andreas Scheuer, a declarat că Germania nu se opune libertăţii de circulaţie pe piaţa muncii, însă susţine că ţara lui ar trebui sa accepte doar muncitorii calificaţi.

Vorbind despre români şi bulgari, care nu mai restricţii pe piaţa muncii începând cu 1 ianuarie, Scheuer a precizat că jumătate dintre cei care au ajuns în Germania după aderarea celor două state la UE nu au niciun fel de calificare.

"Spunem Da! libertăţii de circulaţie. Muncitorii calificaţi sunt bineveniţi. Economia germană are nevoie de ei. Dar, potrivit cifrelor Agenţiei Federale pentru Muncă, 46% din românii şi bulgarii, care au venit în Germania după 2007, nu au niciun fel de pregătire profesională. De ce trebuie să devină Germania atelierul de reparaţii al Europei? De ce trebuie să importăm în Germania problemele altor ţări?", a declarat secretarul general al CSU, informează Mediafax.

Scheuer este al doilea politician german de calibru care abordează tema imigranţilor din România şi Bulgaria după ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii pentru cele două state.

Europarlamentarul Elmar Brok a propus chiar amprentarea imigranţilor pentru ca aceştia să poată fi expulzaţi rapid dacă încearcă să profite de sistemul de asigurări sociale.