ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un deputat polonez din Parlamentul European, candidat la alegerile prezidențiale din Polonia, din 11 mai, susține că lunetiștii care au tras, in februarie 2014, în Piața Maidan din Kiev, au fost antrenați în țara sa, scrie ziarul Wiadomosci. Janusz Korwin-Mikke spune că scopul Varșoviei ar fi fost acela de a fi pe placul Statelor Unite.

[P]  Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa  - comanda online

”Euromaidanul a fost operațiunea noastră. Mă aflam în Parlamentul European alături de ministrul estonian al Afacerilor Externe, Urmas Paet. In timpul unei discuții cu șefa diplomației europene de la acea vreme Catherine Ashton, aceasta din urmă a recunoscut că, în realitate, oamenii noștri au tras în Piața Maidan, și nu cei ai președintelui rus Vladimir Putin sau ai fostului președinte ucrainean Viktor Ianucovici”, a povestit eurodeputatul polonez, adăugând că 40 de manifestanți și 20 de polițiști au fost uciși atunci pentru a provoca haos, conform Sputiniknews.com.

Am făcut acest lucru pentru a câștiga bunăvoința Washington-ului”, a răspuns politicianul, după ce a fost întrebat care a fost mobilul acestei implicări a Varșoviei.

M.Korwin-Mikke consideră că s-a dorit o Ucraină independentă, dar slăbită la maximum și că evenimentele actuale din Ucraina reprezintă o agresiune a SUA împotriva Rusiei.

În interviul pentru Wirtualna Polska, eurodeputatul polonez a recunoscut: ”Da, a fost operațiunea noastră. Am antrenat lunetiștii și în Polonia. Până la urmă, adevărul va ieși la lumină intr-o zi”, a spus Mikke.

Pe 21 noiembrie 2013, câteva sute de oameni au început un protest în Piaţa Independenţei din Kiev, numită şi Maidan. Mişcarea Euromaidan, aşa cum au fost numite protestele de la Kiev, s-a declanşat după ce preşedintele de atunci al Ucrainei, Viktor Ianukovici, a refuzat să semneze acordul de asociere cu UE, la Vilnius. Manifestațiile s-au soldat cu zeci de morți in rândul protestatarilor și polițiștilor, Occidentul susținând că regimul Ianucovici este vinovat de masacrarea civililor.