ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre membrii Partidului Popular, aflat la putere în Spania, a făcut declarații despre situația economică a țării, afirmând, spre scandalizarea comunității gay, că homosexualii sunt de vină pentru datoria Spaniei.

Luz Elena Sanín, senator al Partidului Popular, a avut o serie de declarații controversate cu privire la homosexuali și datoria publică a Spaniei, relatează site-ul TheLocal.es. "Partidul conservator a crescut cheltuielile publice din cauza datoriilor provocate de subvenţionarea ONG-urilor şi homosexualilor. Fostul premier Jose Luis Zapatero a condus la creşterea datoriei la peste un trilion de euro prin favorurile sale. PP a fost nevoit să adâncească criza economică din ţară, atunci când a venit la putere, pentru a putea să ramburseze datoriile contractate de Zapatero prin subvenţionarea comunităţii homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor şi transsexualilor. Altfel n-am fi avut această gaură economică", a declarat Sanin, într-o conferință de presă.

Declarațiile au provocat polemici aprinse în rândul opoziției și al opiniei publice, care i-au cerut demisia.

"Aruncarea vinei pe ONG-uri şi grupuri LGBT pentru datoria publică a Guvernului este ruşinoasă", a declarat parlamentara socialistă Patricia Hernández pentru cotidianul El Plural, îndemnând-o pe Sanín să-şi ceară scuze sau să demisioneze.