ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg, conform căreia Polonia a găzduit pe teritoriul său închisori secrete ale CIA, a devenit definitivă marți, după ce instanța europeană a respins solicitarea de reexaminare a verdictului depusă de guvernul polonez, informează Reuters.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele


Postată pe site-ul CEDO, decizia  prevede că Polonia trebuie să plătească acum compensații unui palestinian și unui saudit deținuți într-o închisoare CIA de pe teritoriul polonez. Totodată, autoritățile de la Varșovia trebuie să finalizeze rapid o anchetă penală care să stabilească dacă oficialități poloneze se fac vinovate ca ar fi permis ca pe teritoriul țării să funcționeze o închisoare a CIA.

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a condamnat Polonia, la 24 iulie 2014, pentru implicarea sa în programul închisorilor secrete ale CIA privind presupuși teroriști. Varșovia a fost condamnată pentru rolul său în torturile suferite pe teritoriul polonez, în 2002-2003, de un palestinian și un saudit, înainte ca aceștia să fie transferați la baza americană Guantanamo (Cuba).