ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul polonez de Externe a interzis vineri membrilor grupului de motocicliști ”Lupii Nopții”, care are legături cu președintele Vladimir Putin, să intre pe teritoriul polonez.

”Lupii Nopţii" din Rusia intenționează să traverseze Europa Centrală, pentru a sărbători la Berlin, pe 9 mai, 70 de ani de la victoria asupra naziştilor in cel de-al doilea Război Mondial. Intenția acestora este califcată de premierul polonez, Ewa Kopacz, drept o ”provocare”, transmite BBC News.

Cei care îşi spun "Lupii Nopţii" susţin că vor să "strângă legăturile cu vecinii", dar gestul lor a fost denunţat ca „provocator” de către Varşovia, care îndeamnă la oprirea „bandiţilor ruşi”. Unul dintre liderii grupării susține însă că nu vor renunța la calătorie și că planul rămâne în picioare.

Călătoria "Lupilor Nopţii" - care uneori îl invită şi pe Puţin să se urce pe "motor" alături de ei - este planificată pentru două săptămâni, pe un traseu de peste 6.000 de kilometri, prin Belarus, Polonia, Cehia, Slovacia, Austria şi urmează să se încheie în capitala Germană pe 9 mai.

Grupul de motocicliști se află pe lista neagră a SUA, în urma sancțiunilor impuse de americani Rusiei, pentru presupusa lui implicare în Crimeea și pentru că i-ar sprijini pe separatiștii pro ruși care luptă în estul Ucrainei.