ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pompierii din San Francisco care au intervenit pe aeroport în urma accidentului avionului companiei Asiana din luna iulie şi care au provocat moartea unei tinere chineze nu vor fi urmăriţi penal, transmite AFP.

Biroul procurorului din San Mateo a ajuns la concluzia că 'niciuna dintre persoanele care au participat la intervenţie nu poartă responsabilitatea penală' în ceea ce s-a produs. 'Moartea lui Ye Meng Yuan, 16 ani, este un accident tragic care nu constituie nicio încălcare a legilor noastre', adaugă procurorul într-un comunicat, salutând în acelaşi timp 'eforturile remarcabile ale pompierilor din San Francisco' în timpul acelei situaţii haotice.

Pe 6 iulie, Ye Meng Yuan a supravieţuit prăbuşirii avionului companiei Asiana Airlines, care s-a soldat cu alte două victime. Însă, când se afla pe pistă, o maşină a pompierilor a călcat-o şi adolescenta a murit, potrivit rezultatelor autopsiei.

Conform anchetei desfăşurate de poliţia din San Francisco, ea era acoperită de stratul gros de spumă anti-incendiu folosită de pompieri pentru a stinge flăcările izbucnite după accident. Presupusul şofer al camionului - care nu a fost niciodată identificat oficial - ar fi o femeie pompier de 49 de ani, experimentată, care se afla singură la volanul unei maşini slab dotate.

Avionul companiei Asiana Airlines, venind de la Seul, s-a prăbuşit pe aeroportul din San Francisco după ce coada aparatului s-a lovit de un dig ce desparte pista de aterizare de o apă. Primele concluzii ale autorităţilor americane au fost că avionul a zburat prea jos şi cu viteză prea mică când s-a apropiat de pistă. În avion se aflau în total 307 persoane, din care au murit trei şi peste 180 au fost rănite. Câteva grupuri de pasageri au dat în judecată Boeing după accident.