ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 16:00 Pe drumul său dinspre Buzău spre Bacău, militantul civic Pompiliu Diplan a acceptat să dea un interviu în exclusivitate pentru ActiveNews. El a spus că, dacă la Buzău circa 50 de oameni au ieșit în stradă pentru un miting „Starea de Libertate”, iar mulți alți români s-au alăturat prin Facebook, la Bacău urmează să repete această întâlnire sub forma unei conferințe, la care vor participa și doi medici.

„Nu e propriu-zis un protest, ci un eveniment cultural, un fel de conferință cu sesiune de întrebări și răspunsuri, la care vor participa doi doctori, dintre care unul prin telefon, dr. Răzvan Constantinescu, și o doamnă doctor, Oana Mihaela Secară, fosta directoare a Spitalului din Onești - din câte știu -, care, împreună cu soțul dânsei, au avut primul memoriu detaliat, scris de doi doctori români, împotriva minciunii și mascaradei autorităților globale și naționale, legate de acest virus”, a explicat Pompiliu Diplan pentru ActiveNews. 

 

ȘTIREA INIȚIALĂ Cunoscutul și neobositul militant civic Pompiliu Diplan, organizatorul manifestației pentru libertate desfășurată în 19 septembrie în Piața Universității, a fost șicanat de Poliție la Buzău, unde se afla ca vorbitor în cadrul unei adunări publice pentru care fuseseră notificate autoritățile locale, potrivit legii. Polițiștii au încercat să întrerupă manifestarea și să aplice amenzi dar au fost nevoiți, în fața argumentelor legale oferite de participanți, să respecte legea și să se retragă.

Pe pagina sa de Facebook, Pompiliu Diplan anunțase că o echipă a mișcării civice #StareaDeLibertate va fi prezentă azi la Buzău în Piața Daciei, la 11:30 și la Bacău în Piața Tricolorului, începând cu orele 16:00. "Mergem înainte! Legea e de partea noastră", a anunțat militantul pentru drepturile românilor.

Am luat legătura cu Pompiliu Diplan și vom reveni cu amănunte printr-un material exclusiv. Urmăriți aici imagini filmate din timpul evenimentului.