ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta a publicat pe pagina sa de Facebook un comentariu cu privire la declaraţia făcută de europarlamentarul Monica Macovei care s-a asemănat cu Nelson Mandela.

Potrivit primului ministru, comparaţia lui Macovei reprezintă "o jignire cumplită" şi le reamintește cititorilor cine a fost Nelson Mandela, subliniind în același timp că Monica Macovei ar trebui să se compare cu Ana Pauker

Mai jos, vă redăm postarea lui Victor Ponta pe pagina sa oficială de Facebook:

"Cea mai mare mizerie a acestui an politic s-a produs! Monica Macovei s-a autocomparat cu Nelson Mandela! Este o jignire cumplită pentru memoria unei personalități mondiale care simbolizează lupta pentru libertate, solidaritate și toleranță (adică exact valorile pe care Macovei și cei ca ea le detestă și le combat zi de zi!).

Pentru cei care ignoră această realitate aș vrea să reamintesc că Nelson Mandela a suferit 25 de ani în închisorile unui regim totalitar (Macovei a fost tocmai instrumentul de represiune al regimurilor comuniste și securist-băsiste); Mandela nu a furat locuința unor proprietari de drept și nici nu a avut în toată viața sa acces la sutele de mii de euro pe care Macovei le primește anual de la Parlamentul European! Dar mai ales Mandela nu și-a calomniat niciodată propria țară și propriul popor!

Cred că Monica Macovei a spus din greșeala Mandela - a vrut sa spună Ana Pauker!"

Premierul Victor Ponta este candidatul oficial al PSD la Preşedinţia României în timp ce Monica Macovei a anunţat că vrea să candideze ca independent.