Parlamentul este cel care va trebui să decidă pe termen lung, pentru cel puţin 10-15 ani, care este sistemul de redevenţe în sectorul energetic şi ce fel de exploatări pot sau nu pot fi efectuate în România, indiferent de ce va propune Guvernul, a transmis parlamentarilor premierul Victor Ponta.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs
"Vom veni în faţa dumneavoastră cu măsuri legislative şi strategice referitoare la mediu, ape, păduri şi aici vreau să spun foarte direct: Parlamentul trebuie să decidă pe termen lung, indiferent de cum va propune Guvernul, care este sistemul de redevenţe pentru următorii 10-15 ani. De asemenea, Parlamentul va trebui să decidă, pentru cel puţin 10-15 ani, ce fel de exploatări se pot face şi nu se pot face în România. Cred că discuţiile legate de exploatări de zăcăminte aurifere, de gaze de şist trebuie să primească un răspuns definitiv în Parlament" a spus Ponta în plenul Parlamentului, la şedinţa de acordare a votului pentru noul guvern.

El a adăugat însă că Parlamentul trebuie să asigure independenţa energetică şi competitivitatea ţării în raport cu alte state.