ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Social Liberală(USL) urmează să depună la Senat un proiect de lege prin care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale(STS) trece la Ministerul de Interne, în coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Actualmente, STS este în subordinea Preşedintelui României.

"Am decis ca mâine, la Biroul Permanent al Senatului, să fie prezentat proiectul de lege prin care, pentru o mai bună coordonare a tuturor instituţiilor care au atribuţii în intervenţia în situaţii de urgenţă, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale să treacă în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în aşa fel încât să avem o structură mai puţin birocratică şi o răspundere foarte clară", a spus prim-ministrul Victor Ponta.

Ponta a mai precizat că a cerut, duminică, în Consiliul Suprem de Apărare a Ţăriii, demisia directorului STS, Marcel Opriş, însă preşedintele Traian Băsescu s-a opus acestei hotărâri.

Premierul a susţinut că raportul pe care l-a prezentat în CSAT arată disfuncţionalităţi în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni inclusiv la nivelul STS, dar că preşedintele Băsescu nu vrea să adopte măsuri împotriva conducerii acestui serviciu, deoarece "nu are curaj şi probabil este şantajat şi are interese personale legate şi de o implicare a STS în alegerile prezidenţiale din 2009 şi referendumul de demitere a preşedintelui din 2012".

Premierul a mai precizat că şeful STS trebuie să fie un tehnician, precum şeful ISU, aflat sub coordonarea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Şeful Guvernului a afirmat, de asemenea, că în nicio ţară europeană nu există un Serviciu de Telecomunicaţii Speciale care să funcţioneze în subordinea preşedintelui.