ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta a declarat că este responsabil pentru situaţia salariilor mari de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), punctând că trebuia să insiste mai mult ca aceia care au 'salarii uriaşe' să plătească o taxă specială.

"Sunt responsabil de ce s-a întâmplat, trebuia să insist mult mai mult ca aceia cu salariile acestea uriaşe să plătească o taxă specială. N-am voie să umblu eu la salariile lor pentru că şi le stabilesc singuri. Nu sunt la Guvern, sunt în subordinea Parlamentului, dar pentru cei cu salarii atât de mari cred că trebuia să insist mai mult pentru o taxare specială", a afirmat Ponta, la Antena 3.

Declarația premierului a fost făcută după ce Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a declarat pentru Agerpres că salariile de la Banca Naţională a României sunt mai mici decât la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), iar salariul de bază al lui  Mugur Isărescu, este de 10.000 euro pe lună.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ASF, Radu Soviani, a reiterat, pentru Capital, că Dan Radu Rușanu, încasează 14.000 de euro lunar și că această sumă este stabilită conform legii, adică cel mult egală cu veniturile guvernatorului. Soviani subliniază că, spre deosebire de BNR, membrii consiliului ASF nu iau sporuri și indemnizații lunare.

Potrivit Hotnews.ro, în lunile noiembrie și decembrie, Dan Radu Rușanu, șeful ASF, a încasat peste 70.000 de euro, sumă explicată prin existența unor prime de vacanță.