ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta a avut o reacţie vehementă după ce mentorul său, Adrian Năstase, a fost condamnat în dosarul zambaccian, acuzând în termeni duri sentinţa Înltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Ponta consideră sentinţa "injustă" şi spune că Năstase este o "victimă a regimului Băsescu", el comparând în acelaşi timp cazul fostului premier al României cu cel al Iuliei Tomoşenko.

"Cred că unul dintre obiectivele lui Traian Băsescu a fost să își doboare, prin altfel de metode decât cele politice, cel mai mare advresar, pe Adrian Năstase.

Adrian Năstase are dreptate. Sentința în cazul său este injustă. Adrian Năstase, care ne-a bagat în UE și în NATO, este în închisoare, Băsescu, care ne înjura și ne scoate din Europa, e în continuare la Cotroceni", a spus Ponta la RTV.

Adrian Năstase, prima reacţie după condamnare: O răzbunare murdară!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, luni, pe fostul premier Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în dosarul Zambaccian.

Adrian Năstase a fost CONDAMNAT la patru ani de închisoare CU EXECUTARE. Decizia este DEFINITIVĂ

Adrian Năstase a primit patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată şi trei ani de închisoare pentru şantaj, precum şi cinci ani interzicerea unor drepturi civile după executarea pedepsei. Cele două pedepse au fost contopite, urmând ca Adrian Năstase să execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de închisoare.