ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta a declarat că îşi doreşte de a schimba mitul fundamental al meşterului Manole, "un blestem prin care țara a trecut de multe ori", în contextul în care, consideră el, se face o propagandă negativă împotriva sa.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


"Meșterul Manole, un adevărat român, ce ziua construia, noaptea se dărâma. Și România a trecut de multe ori prin acest blestem până la urmă. Vreau să vă aduc aminte că în 2004 România intrase în NATO, se pregătea să intre în UE, aveam creștere economică și iarăși am dărâmat tot, mergând și crezând că negativul, că răul, că cel care vine și acuză fără să spună ce o să facă el, e mai bun să-l alegem președinte. În 2004 nu au votat românii pentru Băsescu, au votat împotriva a ceva, în 2009 la fel, nu au votat pentru Băsescu, au votat împotriva a ceva. În 2014, după cum vedeți, în fiecare zi aflăm de ce nu e bine să mă voteze românii pe mine ca președinte, dar nu aflăm ce ar face ceilalți, nu aflăm de ce sunt ei mai buni, nu aflăm de ce Udrea, Iohannis, Macovei, toți cei care se trag din Traian Băsescu ar trebui să vină din nou, să continue ceea ce Traian Băsescu a făcut în acești zece ani", a spus Ponta la întâlnirea cu membrii și simpatizanții PSD din Sectorul 3.

Ponta le-a cerut susţinătorilor săi să vorbească cu oamenii pentru a nu se lăsa influenţaţi de propaganda negativă şi pentru a nu strica ce s-a făcut bine până acum.

"Vreau să vă rog pe dumneavoastră, să mergeți zi de zi și să vorbiți cu oamenii, să nu lăsăm propaganda negativă, cea care și în 2004, și în 2009 le-a spus românilor să voteze contra, să n-o lăsăm să câștige încă odată și să reînviem blestemul Meșterului Manole, să o luăm iarăși de la capăt și să stricăm tot ceea ce am făcut", a afirmat Ponta.

Candidatul PSD la preşedinţie a mai spus că el "nu va fi în niciun caz ciobănaşul din Mioriţa".

"S-au întâlnit domnul Băsescu cu domnul Iohannis, mări se vorbiră și se sfătuiră, la apus de soare ca să mă omoare. Vreau să vă anunț că eu cred că ei doi o să moară și că eu voi lupta alături de dumneavoastră până la capăt pentru România", a încheiat Ponta.