ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Ponta, preşedintele Partidului Social Democrat, a declarat că oamenii din partidul său aşteaptă garanţii că vor rămâne la putere după alegerile prezidenţiale din toamnă.

Ponta spune că PSD a câştigat alegerile din 2004 şi 2008, însă nu a avut premier şi nu vrea ca această situaţie să se mai repete după schimbarea preşedintelui.

"Eu, atâta timp cât sunt liderul partidului, îmi cunosc foarte bine partidul, încerc să îl duc pe calea pe care majoritatea PSD-ului doreşte să meargă şi, nu legat de asta, ceea ce oamenii din PSD vor: vor să guvernăm bine, să aibă garanţii că dacă noi câştigăm alegerile nu se mai întâmplă ca în 2004 şi 2008, când le-am câştigat şi le-am câştigat degeaba - vorbesc de garanţii constituţionale aici, pentru că, ştiţi, se punea problema: când s-a mai întâmplat să câştigi alegerile şi să n-ai prim-ministru? Păi noi, PSD-ul, am păţit-o, chiar de două ori. În 2004 şi în 2008. Deci asta aşteaptă PSD-ul de la mine, ca lider, dupa ce atâţia ani am stat în opoziţie sau, mă rog, am fost obligaţi la compromisuri care nu ne-au ajutat, nici pe noi, nici electoratul nostru", a declarat Victor Ponta la România TV.

Ce n-a spus premierul este că nici în 2004 şi nici în 2008 PSD, deşi a fost cel mai votat partid, nu a avut majoritatea, majoritate care a fost obţinută de celelalte formaţiuni politice prin alianţe pre sau post electorale.

Parte a USL, social-democraţii ar trebui să-l sprijine la alegerile prezidenţiale pe liderul PNL, Crin Antonescu, însă tot mai multe voci susţin că acest lucru nu se va întâmpla.

Foto: agenda.ro