ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta vrea să preia Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi fortează trecerea acestuia în subordinea Guvernului, respectiv a Ministerului de Interne.

Ponta a propus acest lucru în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, însă a fost refuzat de preşedintele Traian Băsescu.

"Vă pot spune că deşi in CSAT s-a prezentat legea după care funcţionează STS şi protocoalele, a fost şi punctul de vedere al SRI, care a confirmat că STS nu are capabilităţi mai mari decât să arate perimetrul în care ar putea fi detectată o aeronavă, primul ministru a solicitat trecerea STS la MAI şi destituirea directorului STS", a declarat Băsescu.

Replica premierului nu a întârziat, acesta anunţând că majoritatea USL pregăteşte o lege specială pentru trecerea STS la Ministerul de Interne.