ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul de la Kiev este pregătit să decreteze legea marţială în Ucraina în cazul escaladării conflictului din estul ţării, a declarat miercuri preşedintele Petro Poroşenko, în timpul unei reununi cu liderii administraţiilor regionale, relatează UNIAN.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

"Pot spune că eu, Guvernul şi Verhovna Rada suntem pregătiţi să luăm decizia introducerii legii marţiale în ţară. În orice caz, nu voi întârzia cu această decizie, dacă acţiunile iresponsabile ale agresorului vor conduce la o escaladare a conflictului", a precizat Poroşenko.

El urmează să participe la negocierile de pace care vor avea loc miercuri în capitala belarusă, Minsk, împreună cu preşedintele rus Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande.

Înaintea negocierilor însă s-a înregistrat o intensificare a violenţelor în oraşul Debalţeve, din regiunea Doneţk, transmite Mediafax.

Potrivit unor informaţii neoficiale, negociatorii au încheiat deja un acord înaintea summitului de la Minsk, care include retragerea armamentului greu şi monitorizarea internaţională a liniei de front.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews