ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Bruxelles au avut loc în ultimele luni mai multe dezbateri pe marginea unui raport numit "Obiective climatice și energetice pentru 2030". Documentul va stabili practic poziția oficială a Parlamentului European cu privire la politica energetică a statelor europene.  Este un raport ce va fi luat în considerare de către Comisia Europeană pentru evoluțiile legislative viitoare referitoare la politicile privind schimbările climatice și energia.

Săptămâna trecută un grup de europarlamentari a reușit să includă un amendament (amendamentul numărul 27 ) direct legat de exploatările de gaze de șist :

”Pe baza principiului precauției și ținând seama de riscurile... implicate în explorarea și extracția de hidrocarburi neconvenționale (de exemplu, de gaz de șist) , și lacunele identificate în regimul de reglementare din UE pentru astfel de activități..., îndeamnă autoritățile locale și regionale să nu autorizeze operațiunile de explorare sau de extracție a hidrocarburilor neconvenționale în UE iar statele membre să se abțină de la împiedicarea unor astfel de decizii”.

Amendamentul 27 ar putea deveni un sprijin puternic și neașteptat pentru comunitățile care se împotrivesc exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică. Eu personal o să scriu în această seară europarlamentarilor români despre importanța acestui vot. Raportul va fi votat în plen în această miercuri, 5 februarie 2014, deci doar peste două zile.

Pentru cei care doresc să se alăture demersului, găsiți mai jos adresele celor 33 de europarlamentari români.

Doamne deputat :

oana.antonescu@europarl.europa.eu ;  elena.basescu@europarl.europa.eu ; minodora.cliveti@europarl.europa.eu; corina.cretu@europarl.europa.eu ; vasilicaviorica.dancila@europarl.europa.eu ; monica.macovei@europarl.europa.eu ; norica.nicolai@europarl.europa.eu ; dacianaoctavia.sarbu@europarl.europa.eusilviaadriana.ticau@europarl.europa.eu  ; adinaioana.valean@europarl.europa.eu ; renate.weber@europarl.europa.eu ;
Domni deputați:

sebastianvalentin.bodu@europarl.europa.eu; victor.bostinaru@europarl.europa.eu ; georgesabin.cutas@europarl.europa.eu ;  ioan.enciu@europarl.europa.eu  ; eduard-raul.hellvig@europarl.europa.eu ; catalin-sorin.ivan@europarl.europa.eu ; petru.luhan@europarl.europa.eu ; marian-jean.marinescu@europarl.europa.eu ; iosif.matula@europarl.europa.eu ; rares-lucian.niculescu@europarl.europa.eu ; ioanmircea.pascu@europarl.europa.eu ; cristiandan.preda@europarl.europa.eu ; adrian.severin@europarl.europa.eu;  ovidiuioan.silaghi@europarl.europa.eu ; csaba.sogor@europarl.europa.eu;  theodordumitru.stolojan@europarl.europa.eu ; claudiuciprian.tanasescu@europarl.europa.eu ; laszlo.tokes@europarl.europa.eu ; traian.ungureanu@europarl.europa.eu  ; tudorcorneliu.vadim@europarl.europa.eu ; iuliu.winkler@europarl.europa.eu ; dandumitru.zamfirescu@europarl.europa.eu


Un model de scrisoare în limba engleză și lista tuturor europarlamentarilor le puteți găsi aici.