ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Channel 4, postul de televiziune britanic care a realizat şi difuzat controversatul documentar "The Romanians are Coming" este anchetat de Ofcom, instituţia britanică ce se ocupă de licenţierea posturilor TV şi de sancţionarea acestora în baza unor plângeri întemeiate.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediţie integrală, necenzurată - comanda online

Astfel, Ofcom a demarat o investigaţie în privinţa documentarului care prezintă viaţa românilor din Marea Britanie, după ce 120 de plângeri au fost primite la sediul instituţiei.

Purtătorul de cuvânt al Ofcom a indicat că plângerile se referă la prezentarea unui „material potențial ofensator” care „nu se justifică în context”, informeaza broadcastnow.co.uk citat de Ştiripesurse.

O dată cu „The Romanians are Coming”, Ofcom va investiga şi o altă producție difuzată de Channel 4, „Immigration Street”, pentru care s-au primit 13 plângeri pentru „portretizarea rezidenților de pe o stradă într-o manieră înșelătoare”.