ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz s-au dat bătăliile care au marcat destinul României în Primul Război Mondial.Aici, poporul român a spus, pentru prima dată în secolul XX, "Pe aici nu se trece!", celor care aveau ambiţii expansioniste.

Pentru a nu uita jertfa celor care au luptat şi au murit la Oituz, un grup de tineri a hotărât ca pe locul bătăliei să se ridice un Altar, unde să fie pomeniţi necontenit cei care şi-au dat viaţa pentru neam şi libertate.

Tinerii, care au devenit monahi, au cumpărat teren pe locul unde bătrânii spun că s-a dus lupta şi au hotărât să ridice acolo o mănăstire. La început, au stat într-un cort. Apoi, cineva a donat un vagon muncitoresc, care a servit şi pe post de biserică. După mari eforturi, în 2003, a fost finalizată şi sfinţită o bisericuţă de lemn, cu Hramul Adormirea Maicii Domnului.

Deşi nu are drum de acces şi este situată pe munte, mănăstirea a fost îndrăgită de localnici, care şi-au dat mâna şi au mai ajutat la construirea unui corp cu şase chilii.

Sursa: doxologia.ro