ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul din cele mai uzitate refrene din ultimii ani este acela că se construiesc prea multe biserici şi prea puţine şcoli. Remus Cernea, dar şi alţi oponenţi ai construcţiei de biserici, argumentează că banii investiţi în aceste proiecte puteau fi folosiţi pentru construcţia de şcoli în comunele unde copiii nu beneficiază de aşa ceva.

Realitatea din teren este însă, alta.

În satul Câmpu Mare, comuna Albeni, din judeţul Gorj, s-a construit o şcoală modernă, la norme europene. Construcţia are aproape opt ani vechime şi a costat peste două milioane de euro. Bani de la bugetul de stat.

Cu toate acestea, şcoala nu a fost folosită niciodată. Motivul? Nu sunt suficienţi copii pentru a funcţiona. De altfel, clădirea este în continuare îngrijită, angajaţii Primăriei fac curat săptămânal.

Clădirea fusese construită pentru sinistraţii care s-au mutat aici din Roşia de Amaradia, dar aceştia nu s-a mutat zonă.

"Părerea mea este că este inutilă și inutilă va rămâne pentru că noi aveam deja capacitatea în învățământ de a face fața cu elevii pe care îi avem. Aceea a fost o lucrare poate din grabă, negândită și putea fi făcută în altă parte”, a spus primarul Dumitru Cornea.

Culmea ironiei? De Paşti, clădirea a fost folosită pe post de biserică, pentru că în localitate nu există un lăcaş de cult. „Suntem foarte bucuroși că am putut lua Paște de la noi din sat. Nu am mai mers ca anul trecut până la Cărbunești sau la Albeni, în sat. Ne era greu. Sperăm să ne facă și nouă o biserică aici”, a spus o localnică pentru presa locală.