ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Cătălin Striblea a publicat pe blogul său o informaţie în legătură susţinerea TRINITAS TV şi Radio TRINITAS de către fiecare familie cu o sumă de 7 bani.

[P] Cărarea Împărăției - Arsenie BOCA - comanda online

Patriarhia a remis un comunicat prin care face câteva precizări în legătură cu acest subiect. "TRINITAS Tv şi Radio TRINITAS au apărut ca o necesitate misionară şi ca o formă complementară de comunicare, pentru a transmite mesajul Bisericii în casele oamenilor. Scopul major al acestora este intensificarea vieţii spirituale creştine, cultivarea unității ecleziale între eparhii, promovarea culturii şi spiritualităţii româneşti în context european, precum şi oferirea unei perspective pozitive, luminată de credinţă şi speranță, asupra evenimentelor cotidiene ale societății", se spune în comunicatul postat pe basilica.ro

Instituţiile media ale Patriarhiei nu sunt susţinute "din publicitate comercială sau din surse netransparente şi nedeclarate", se mai spune în comunicat, ci "prin contribuția clerului şi credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române".

"TRINITAS Tv şi radio TRINITAS au un scop misionar, nu unul comercial, iar susținătorii lor sunt clerul şi credincioșii ortodocși români din ţară şi străinătate, adică principalii beneficiari ai programelor acestora", mai spune biroul de presă al Patriarhiei.