ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul britanic, David Cameron, avertizează că se profilează o a doua criză mondială majoră. Prezent la summit-ul G20 susținut în Australia, la Brisbane, Cameron a precizat că "beculețe de culoare roșie au început să pâlpâie intermitent pe tabloul de bord al economiei globale".

Mall online:Livrare gratuita in 24 de ore!.

În opinia oficialului britanic, o nouă criză mondială se prefigurează "într-un context de instabilitate și incertitudine" la doar șase ani de la începutul celei mai recente perioade de recesiune. Îngrijorarea afișată de Cameron vine la scurt timp după ce premierul britanic a avut întrevederi cu Mark Carney, guvernatorul Băncii din Anglia, și cu Christine Lagarde, directorul FMI.

"Zona euro se clatină și este posibil să asistăm la o nouă perioadă de recesiune, cu o rată ridicată a șomajului și scăderea creșterii economice. Discuțiile comerciale la nivel mondial au stagnat, în timp ce epidemia de Ebola, conflictul din Orientul Mijlociu și cel din estul Europei crează un fond de instabilitate și incertitudine", a scris Cameron într-un amplu material trimis celor de la The Guardian.