ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premieră mondială la Arad. Aici a avut loc prima tranzacţie totală în monedă virtuală.



Doi arădeni au făcut o tranzacţie imo­bi­liară inedită. Unul a vândut o casă, celălalt a cumpărat-o. Ce a fost ieşit din comun a fost fap­tul că tranzacţia a fost reali­zată într-o monedă virtuală, M Coin.


Urban Turnsek, global marketing director al companiei care a efectuat tranzacţia ne-a explicat:


„Ce se întâmplă aici, la Arad, reprezintă un moment is­toric. Este prima dată când are loc o tranzacţie imobiliară în mo­neda M Coin. Vorbim despre o tranzacţie completă, pentru că în alte ocazii s-a folosit mo­neda virtuală, însă cumpărătorul a primit şi bani cash. De data aceasta, tranzacţie este ex­clu­siv în această monedă. De ase­menea se poate remarca fap­tul că, de obicei, primele ast­fel de tranzacţii au ca obiect pro­duse de genul o gumă de meste­cat, o pizza sau un ziar, de data aceasta vorbim nici mai mult nici mai puţin decât de o casă”.


 Tranzacţia a fost realizată în schimbul sumei de 55.000 de M Coin. Acestea ar reprezenta, la acest moment, contravaloarea a aproximativ 20.000 de euro. Obiectul tranzacţiei l-a făcut o casă din Cartierul Verde din Arad.