ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Albaniei, Edi Rama, aflat în vizită la Bucureşti, a solicitat din nou României recunoaşterea provinciei Kosovo ca stat independent. Acesta este de părere că rezolvarea acestei probleme va asigura securitatea regională şi va estompa anumite "tendinţe şi frustrări ale altor ţări vecine", informează Antena 3.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

"Vin de repetate ori cu cererea de recunoaştere a independenţei ca stat a Kosovo şi, de asemenea, cu cererea ca România să ofere sprijin permanent ca această ţară să devină membră în această uniune a ţărilor în familia din care ea face parte. Noi avem convingerea că deja problema recunoaşterii statului Kosovo nu este o problemă bilaterală, ci este o problemă comună care ne priveşte pe toţi în sprijinul asigurării siguranţei regionale şi pentru a estompa anumite tendinţe şi frustrări altor ţări vecine", a spus Edi Rama, după discuţiile avute cu premierul Victor Ponta.

În noiembrie 2013, aflat,de asemenea, la Bucureşti, premierul Albaniei arăta că apreciză atitudinea lui premierului Victor Ponta în problema Kosovo. Edi Rama făcea referire la declarația lui Victor Ponta din vara aceluiași an, când acesta afirmase că nu se fereşte să afirme că România trebuie să recunoască independenţa Kosovo.

Ulterior, în octombrie 2013,Ponta, aflat la Washington, i-a spus vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, că în 2014 "nu se va întâmpla nimic" în ceea ce priveşte recunoaşterea Kosovo, dar că în 2015 România va avea o poziţie coordonată cu partenerii internaţionali.