ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta a anunţat că este de acord cu cooptarea liberalului Klaus Iohannis in guvernul pe care îl conduce.

Ponta a încercat să liniştească puţin apele după ce doi membri importanţi ai PSD, vicepreşedintele Dan Şova si purtătorul de cuvânt Cătălin Ivan, au declarat că primarul Sibiului nu poate ocupa decât un post de ministru, nu şi pe cel de vicepremier.

"Am văzut propunerile făcute de colegii liberali. Sunt oameni de valoare, în frunte cu domnul Iohannis pe care nu doar că îl doresc în Guvern, dar cred că ar aduce un plus Guvernului. Am o relaţie foarte bună cu domnul Iohannis. Ne cunoaştem de ceva timp. Cred că ar fi un mare câştig pentru Guvern. Celelalte decizii tehnice, cum vom proceda în continuare, le vom lua în ţară, împreună, cu calm şi cu gândul cum e mai bine pentru sarcina principală a Guvernului de a-şi continua programul pe trend pozitiv al României", a declarat Ponta, aflat încă în Rusia, după ce a participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

PNL a decis vineri să-l propună pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, pentru posturile de ministru de Interne si vicepremier.

Portofoliul de la Interne este vacant după demisia forţată a lui Radu Stroe, în timp ce funcţia de vicepremier a rămas liberă după plecarea lui Daniel Chiţoiu din Guvern.

Foto: evz.ro