ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul ministru sârb Ivica Dacici a declarat că se va gândi de două ori înainte să accepte un premiul Nobel pentru pace împreună cu premierul kosovar Hashim Thaci, informează B92.

Totuşi, el a admis că şansele ca el să câştige premiul sunt unul dintr-o mie.

Reacţia sa survine după ce grupurile de prietenie cu Serbia şi Albania din Congresul american au propus Comitetului Nobel ca Ivica Dacic, omologul său kosovar Hashim Thaci şi şefa diplomaţiei UE Catherine Ashton să fie nominalizaţi pentru Premiul Nobel pentru Pace.

"Dacă Thaci îl va primi nu este un lucru pe care să-l putem decide noi şi şansele mele de a obţine premiul sunt de una la o mie, aşadar problema trebuie lăsată de-o parte. Singurul lucru bun este că cineva a vorbit frumos despre noi, iar la întrebarea dacă-mi place compania (Hashim Thaci n.red), ei bine, nu mi-a plăcut din prima clipă când m-am aşezat la negocieri", a spus Ivica Dacici.