ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul turc Ahmet Davutoglu a făcut o paralelă între atacurile recente de la Paris și conflictul de vara trecută, din Gaza, punând semnul egal între teroriștii islamiști care au ținut Franța sub teroare și premierul israelian Benjamin Nentanyahu.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Într-o conferință susținută joi la Ankara, Davutoglu a comparat bormbardarea Gazei, de către armata israeliană, în vara lui 2014, precum și atacarea unui convoi turcesc, în 2010, care transporta ajutoare pentru palestinieni, atac soldat cu moartea a 9 cetățeni turci, cu atentatele de la Paris, de-acum o săptămână, informează Russia Today.
Așa cum masacrul de la Paris comis de teroriști este o crimă împotriva umanității, așa și Netanyahu, ca șef al guvernlui care a ucis copii în timp ce se jucau pe o plajă, bombardând Gaza, distrugând sute de case... și masacrându-i pe concetățenii noștri în apele internaționale, a comis crime împotriva umanității”, a spus șeful guvernului de la Ankara.

Alături de alți 50 de exponenți politici din toată lumea, Davutoglu a participat duminică la marșul solidarități, din Paris, de comemorare a celor 17 victime ale atacurilor din capitala Franței.

Relațiile dintre Israel și Turcia au stat sub semnul tensiunilor in ultimii ani, după incidentul din 2010. Israelul a deschis focul atunci asupra unei nave sub pavilion turcesc, care plecase din Cipru pentru a livra ajutoare umanitare în Fâşia Gaza, blocată de Tel-Aviv. În incident au murit 9 activişti turci.