ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintelui Mișcării Populare Antimafie (MPA) de la Chișinău, Sergiu Mocanu, susține că mass-media rusești ar trebui cenzurate pe teritoriul Republicii Moldova, întrucât propaganda de la Moscova pune în pericol traictoria europeană a țării, informează portalul jurnal.md.
Noi trebuie să închidem televiziunile rusești transmise pe teritoriul Republicii Moldova. Oamenii noștri nu au cum să înțeleagă ce se întâmplă în lumea asta dacă îi lăsăm pradă propagandei rusești. Ei stau și ascultă poveștile lui Putin mai la toate posturile din țară. Nu vom reuși să ne manifestăm pe plan european în momentul în care populația a fost abandonată din punct de vedere informațional. Cum vrem noi să ajungem în Europa? Pe calea asta ajungem exact în gura rușilor.

De asemenea, oficialul și-a manifestat nemulțumirea față de gestul unor oficiali de la Chișinău de a purta la piept panglica Sf. Gheorghe, simbol apărut în timpul Rusiei țariste și reactivată de două ori, în 1941 și 1998, de autoritățile de la Moscova.
Panglica Sfântul Gheorghe a devenit un simbol al imperialismului rusesc. Ea nu are nimic în comun cu cel de-al Doilea Război Mondial, ci este un simbol „putinist” purtat în piept până și de conducătorii noștri de la Chișinău. Panglica dată trebuie interzisă în Republica Moldova, trebuie dată cizmarilor să lustruiască pantofii cu ea. Noi nu putem să creem simboluri imperialiste pe teritoriul Republicii Moldova.

MPA a fost înființată în 2011, iar în august 2013, membrii partidului au adoptat documentul ”A doua republică”, unde se scrie că adepții mișcării vor un Stat Modern European, orientat spre de-criminalizarea sistemului de justiție, susținerea dezvoltării businessului mic și mijlociu, și a domeniului educației, instituirea unui Tribunal Public, sub auspiciile unei Misiuni Europene de Supremație a Legii, care va examina cele mai importante cazuri de corupție la nivel înalt și crearea unei economii ”bazată pe muncă, inovație și capital, singura capabilă să asigure creșterea rapidă și continuă a capitalului național, sporirea veniturilor, a profiturilor și a salariilor, dar și a pensiilor, și a veniturilor bugetare destinate sănătății, educației, culturii, sportului, ocrotirii sociale, mai multă bunăstare pentru toți, și pentru întreprinzători și pentru salariați, și pentru vârstnici și pentru tineri, și pentru bărbați și pentru femei”.