ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Redăm câteva titluri din presa străină, în care se vorbește despre lovitura de stat din România și despre încercarea de anulare a democrației nu doar în țara noastră, dar și în Uniunea Europeană, unde globaliștii sunt tot mai îngrijorați de creșterea unui val suveranist, pe care caută să-l suprime prin mijloace dictatoriale:


Anularea alegerilor prezidențiale, cu rezultate incontestabile, într-un stat membru al UE, este șocantă. Comisia Europeană nu reacționează însă, fiind probabil foarte mulțumită de evoluția antidemocratică a evenimentelor din România. Pentru că opiniile lui Călin Georgescu, candidatul independent care a câștigat primul tur, sunt deranjante pe mai multe planuri. Cu toate acestea, această tactică bazată pe duble standarde nu face decât să discrediteze și mai mult UE.

Globalresearch.ca:

Evident, [victoria lui Călin Georgescu] a nemulțumit Bruxelles-ul, în special pe Madame Von der Leyen, nealeasă, pusă în funcție de Washington. Deci, foarte probabil, CE a constrâns Curtea Constituțională a României să anuleze primul tur, ordonându-le repetarea întregului proces electoral la o dată ulterioară. Astfel, va fi suficient timp pentru a pregăti manipularea alegerilor (fraudarea lor), astfel încât un candidat pro-occidental și pro-NATO să poată câștiga.

Însă acest lucru poate avea un rezultat opus, întrucât această decizie a Curții Constituționale este ca o palmă dată majorității poporului român, chiar și celor care nu l-au votat pe Georgescu. Aceștia s-ar putea să iasă în număr mare și să-l voteze la următoarele alegeri.

Georgescu este citat de Realitatea TV spunând, vineri, 7 decembrie:
„Sistemul corupt din România și-a arătat adevărata față făcând un pact cu diavolul.”


Georgescu este etichetat „pro-rus”, iar adversarii săi inventează narațiuni lipsite de temei împotriva lui, susținând că Moscova îi finanțează proiectele politice și campania electorală. Autoritățile ruse s-au pronunțat deja ferm în acest caz, negând orice legătură, dar nu a fost suficient pentru a-i împiedica pe judecătorii români să-i anuleze victoria electorală din primul tur, etichetându-l drept „agent străin”.

Georgescu a câștigat aproape 23% din voturi în primul tur. Urma să se confrunte, în al doilea tur de scrutin, cu candidata de stânga-liberală Elena Lasconi, care a câștigat 19% din voturi. În loc să respecte voința poporului, Curtea Constituțională, care este cu siguranță controlată de judecători pro-NATO și pro-UE, pur și simplu a anulat procesul electoral și a stabilit reorganizarea alegerilor la o dată ulterioară.

De fapt, nu au fost furnizate probe care să justifice afirmația că Georgescu este susținut de Rusia. Dacă ar exista un astfel de sprijin, cu siguranță ar fi ușor să furnizeze date pentru a-l dovedi, dar nu s-a adus nicio dovadă, ceea ce indică faptul că acuzațiile sunt complet lipsite de temei. Aceasta arată că pentru sistemul de drept electoral românesc nu este important un proces corect și că este justificată orice manevră prin care să fie împiedicată venirea la putere a unui candidat disident.

Chiar dacă Georgescu ar fi fost susținut de Moscova, aceasta nu ar trebui să fie o problemă, întrucât este obișnuit ca persoanele care candidează să fie susținute de țări străine – ca și în România, unde oponenții lui Georgescu sunt susținuți în mare măsură de UE. Într-un sistem cu adevărat democratic, toți candidații ar trebui să fie liberi să facă propriile alegeri în ceea ce privește alianțele internaționale și diplomatice. Totuși, se pare că România nu este cu adevărat o democrație.

Pentru a preveni ascensiunea unui val politic anti-NATO, alianța atlantică încurajează ascensiunea regimurilor autoritare în Europa. NATO știe că cetățenii obișnuiți doresc ca sprijinul pentru Ucraina și războiul să se încheie. Drept urmare, doar dictaturile pot susține eforturile de război ale alianței – motiv pentru care, de exemplu, Macron a dizolvat recent parlamentul francez, iar acum România a anulat alegerile prezidențiale.

De reținut că România este un important hub logistic pentru sprijinirea Ucrainei, pe lângă faptul că exercită o influență directă asupra Moldovei, o țară proxy NATO cu o majoritate etnică românească. Scaderea prezenței [NATO] în România ar fi un lucru negativ pentru NATO și UE, ceea ce explică eforturile lor disperate de a împiedica victoria lui Georgescu.


În ultimul an, guvernele europene au încercat în mod constant să dea vina pe [presupuse] campanii rusești de ingerință [în alegeri] pentru ascensiunea populiștilor în Europa, blocând, de exemplu, mass-media alternativă din Republica Cehă înainte de alegerile pentru Parlamentul European. 

De asemenea, ani de zile, creșterea populismului în Statele Unite și în Regatul Unit a fost pusă pe seama „ingerinței Rusiei”. Cu toate acestea, acuzațiile nefondate la adresa președintelui Donald J. Trump [de complicitate cu Rusia], precum și acuzațiile de amestec extins al Rusiei în referendumul pentru Brexit din 2016 s-au dovedit total false.

Emisiuni: