ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi la ora 11, preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte la Palatul Cotroceni cu Delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale.

Anunţul a fost făcut printr-un comunicat de presă de către Administraţia Prezidenţială, întâlnirea urmând a se desfăşura în absenţa presei.

Discuţiile dintre preşedintele Traian Băsescu şi delegaţia FMI vizează în primul rând introducerea accizei suplimentare la carburant.

Preşedintele a declarat pe 18 decembrie că îşi va asuma explicarea erorilor creşterii accizei la carburant în discuţiile cu FMI ce urmau a avea loc în luna ianuarie.

După ce preşedintele a refuzat să semneze ultimul memorandum, opunându-se introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe litru de carburant, document care încheia evaluarea făcută la sfârşitul anului trecut de FMI, guvernul doreşte board-ul Fondului Monetar Internaţional să aprobe două evaluări ale acordului preventiv al României.

În data de 14 ianuarie, preşedintele Traian Băsescu a declarat că în curând va începe vizita delegaţiei FMI la Bucureşti, menţionând cu acest prilej că decizia sa e ca acciza suplimentară la carburant să nu se introducă.

Premierul Ponta a afirmat că acciza de 7 eurocenţi la carburanţi va intra în vigoare de la 1 aprilie, independent de voinţa preşedintelui Băsescu, iar rezultatele vor fi evaluate la sfârşitul primului trimestru.

O misiune a Fondului Monetar Internţional a sosit la Bucureşti, împreună cu reprezentanţi ai Comisiei Europene şi Banca Mondială, pentru discuţii privind prima şi a doua evaluare a acordului stand-by, vizita urmând a se încheia pe 5 februarie.