ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNSAS), Radu Ţibichi, a declarat că acordul pentru donarea de organe nu va mai fi trecut pe cardul de sănătate, aşa cum era intenţia iniţială. Anunţul a fost făcut la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform( Mediafax discută despre reforma în sănătate).

"Cardul naţional de sănătate va constitui punctul de referinţă în sistem. Pentru a fi implementat cu succes, a fost modificată, în luna mai, Legea sănătăţii, privind acordul de donare. Adică a fost eliminat acordul de donare de pe cardul naţional de asigurări de sănătate", a spus preşedintele CNAS.

Motivul eliminării este păstrare scopului iniţial al cardului şi anume acela de a dovedi calitatea de asigurat."Am eliminat acordul de donare de pe cardul naţional tocmai pentru a nu se denatura scopul acestuia, care nu este altul decât acela de a dovedi calitatea de asigurat şi de a certifica serviciile medicale care se efectuează la furnizori".

Conform lui Ţibichi, primele 7.000 de carduri au ajuns deja în ţară şi vor fi acordate pacienţilor cu insuficienţă renală cronică. În total, s-au realizat peste 11.000.000 de carduri de sănătate.