ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, are o opinie extrem de contondentă vis-a-vis de cazul în care premierul Victor Ponta este acuzat că a plagiat în lucrarea de doctorat.

Popescu susţine că Ponta este un plagiator dovedit, care însă a rămas cu titlul de doctor în urma unor "combinaţii" guvernamentale.

"O combinaţie guvernamentală a permis baricadarea celui în cauză într-un verdict dat de un consiliu subordonat politic. Două comisii academice care au constat plagiatul s-au izbit de o lege care îi apără pe demnitari. Anomalia e uriaşă: universitatea care a oferit locul la doctorat, a numit o comisie pentru doctorandul în cauză, a alocat deci resurse financiare şi umane, nu poate decât cere ministerului retragerea titlului de doctor. Ştiinţific, universitatea i-a dat titlul, dar administrativ ministerul l-a semnat. În alte părţi e mai simplu: universitatea care a acordat titlul îl şi poate retrage. Noi suntem mai... sofisticaţi. Mai talentaţi", a spus Popescu pentru gândul.

Premierul Victor Ponta a rămas cu titlul de doctor în drept deşi două comisii academice au stabilit că a plagiat.

Ponta a fost "albit" de o altă comisie, a Ministerului Educaţiei, care se afla şi se află şi acum în subordinea sa.