ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump a criticat comunitatea de informații din SUA că transmite presei informații secrete, făcând referire la un raport apărut în media, conform căruia echipa de campanie prezidențială a miliardarului ar fi comunicat cu agenți de informații ai Rusiei, scrie rt.com.

Trump a scris pe contul său de Tweeter că New York Times și Washington Post ar primi ilegal informații care ar proveni de la Agenția Națională de Securitate (NSA) și de la FBI.

Într-o altă postare, președintele american consideră că este foarte „ne-american” ca informații secrete să fie transmise ilegal, „ca și cum ai împărți bomboane”.

Remarcile vin după ce New York Times și postul CNN au prezentat un raport, bazat pe surse anonime, care pretinde că mai mulți asociați ai lui Trump au luat contact, în mod regulat, cu serviciile secrete și oficiali ruși, în timpul campaniei prezidențiale.

Președintele SUA a dezmințit informațiile, considerându-le „niște prostii” care ar trebui să acopere eșecul rivalului său, Hillary Clinton, în alegerile de anul trecut.

La rândul său, Kremlinul a descris raportul publicat în media americană ca fiind „de tot râsul”, considerând că din acesta lipsesc fapte verificabile.