ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Parlamentului European, social-democratul german Martin Schulz, a declarat joi că Uniunea Europeană (UE) ar trebui să suspende negocierile pentru încheierea acordului de liber-schimb cu Statele Unite, din cauza faptului că încrederea Europei a fost subminată de scandalul de spionaj provocat de documentele făcute publice de fostul angajat al CIA, Edward Snowden.
Să fim sinceri. Dacă mergem la negocieri şi avem sentimentul că acei oameni cu care negociem ştiu tot ce vrem să discutăm în avans, atunci cum putem avea încredere unii în alţii? Nu putem accepta acest spionaj sistematic şi va trebui să luăm măsuri.

Și preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, și-a reafirmat sprijinul în ceea ce privește problema vieții private a europenilor.
Aceasta o temă foarte sensibilă, fiindcă europenii consideră dreptul la viaţă privată ca fiind unul fundamental şi nu pot accepta să-l trateze ca pe un accesoriu. 

Statele Unite ale Americii se află și sub presiunea Germaniei și Franței: ministrul german de externe, Guido Westerwelle, a somat Statele Unite ale Americii să ofere explicații ”sincere, complete şi serioase” cu privire la acţiunile de spionaj desfăşurate în Germania, iar Parisul, prin vocea președintelui François Hollande, a cerut explicații suplimentare Washingtonului, după ce cotidianul Le Monde a dezvăluit la începutul săptămânii că NSA a efectuat 70,3 milioane de înregistrări ale datelor telefonice în Franţa între 10 decembrie 2012 şi 8 ianuarie 2013.