ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, îl va chema la ordine pe premierul României, Victor Ponta, după declaraţiile acestuia despre europarlamentarul Elmar Brok.

Schultz a declarat luni, în deschiderea sesiunii PE, că a citit declaraţiile lui Ponta şi ca va avea o discuţie cu şeful Guvernului pe această temă.

"Am auzit că domnul Brok a fost atacat într-un discurs de premierul român. Media a informat că s-a făcut o paralelă între ceea ce a spus domnul Brok despre imigraţie şi declaraţii ale naziştilor. Este o chestiune pe care o voi clarifica cu domnul Ponta, dar trebuie să subliniez că aceste comparaţii cu naziştii sunt total inacceptabile. În plus, domnul Brok este în mod clar un om de o mare integritate", a declarat liderul socialist, anunţă Mediafax.

Acesta a ţinut să-l avertizeze public pe Ponta.

"Nu pot să fiu de acord cu astfel de declaraţii făcute de un premier al unei ţări europene", a mai spus Schulz.

Victor Ponta a spus despre europarlamentarul Brok că are o gândire "nazistă, fascistă", după ce acesta a propus amprentarea imigranţilor care ajung în Germania.

Foto: rnews.ro