ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele României, Traian Băsescu, a invitat electoratul să voteze Partidul Mişcarea Populară, în contextul unei întrebări privind soluţia depolitizării instituţiilor statului.

Întrebat la Alba Iulia, la o dezbatere a Fundaţiei Mişcarea Populară pe tema statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei, ce ar trebui să se facă pentru depolitizarea instituţiilor statului, Traian Băsescu a răspuns: "Am o soluţie foarte simplă, votaţi PMP".

FOTO Preşedintele României a purtat un tricou cu mesajul “VOTAŢI PMP”

Preşedintele în exerciţiu al României a recunoscut că a plănuit înfiinţarea acestui partid şi că obiectivul este guvernarea în 2016.

"Pentru că acest partid nou şi-a propus ca în 2016 să obţină 30 la sută la alegerile legislative. E un partid care s-a născut prematur, planul cu profesorul Preda era să înfiinţăm partidul după ce termin eu mandatul. S-a făcut un sondaj, s-a decis înfiinţarea în ianuarie, dacă tot s-a înfiinţat nu putea să nu participe la europarlamentare, dar planul era ca acest partid să fie de guvernământ în 2016", a declarat Traian Băsescu.

În acest context, când preşedintele tuturor românilor a făcut campanie electorală pentru un partid, Traian Băsescu a afirmat, halucinant, că "trebuie un partid nou care îşi asumă acest lucru (depolitizarea instituţiilor - n.r.), pentru că depolitizarea este prevenirea riscului de a avea un stat slab. Depolitizarea este cheia succesului României".