ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Serbiei, Tomislav Nikolici, a spus că nimeni nu şi-a cerut scuze sincere pentru bombardamentele NATO asupra Serbiei, în timp ce se afla la Varvarin, un orăşel din centrul ţării.

"Nu vă aşteptaţi de la mine să uit ce s-a întâmplat în timpul agresiunii asupra Serbiei, 78 de zile şi nopţi, de la 24 martie până la 9 iunie 1999, nici că forţele NATO au folosit patru bombe pentru a le arunca asupra podului din Velika Morava, chiar de sărbătoarea ortodoxă a Sfintei Treimi", a spus Nikolici.

Zece persoane au murit la Varvarin, în timp ce 17 au fost grav răniţi în timpul bombardamentelor NATO.

"În toţi aceşti ani am numărat victimele înfăptuirii scopurile politice ale celor puternici. Dacă, împreună cu miile de victime inocente pe care le plângem, am afla şi numele unui călău sau măcar al unuia care a dat un ordin şi ar fi plătit pentru asta, am fi mai liniştiţi. Noi, sârbii, suntem un popor ciudat, s-ar putea să-i şi iertăm", a fost declaraţia preşedintelui Serbiei.

Tomislav Nikolici a mai menţionat că Serbia nu trebuie să uite niciodată ce s-a întâmplat.

"Este de datoria noastră să nu uităm niciodată injustiţia care a sfârşit vieţile oamenilor nevinovaţi care au murit pe teritoriul Serbiei şi care nu poate fi îndreptată în vecii vecilor", a încheiat Nikolici.

Pe 24 martie 1999, statele NATO de la acea vreme au început un bombardament asupra Republicii Federale Iugoslavia, cu scopul de a ceda controlului asupra provinciei Kosovo în favoarea albanezilor.