ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Sudanului, Omar al-Bashir, a subliniat faptul că lupta împotriva jihadiştilor extremişti trebuie să presupună combaterea lor şi la un nivel ideologic şi nu trebuie să se concentreze doar pe acţiuni militare împotriva lor.

Într-un interviu Euronews, Omar al-Bashir, vorbeşte despre filmul publicat de Statul Islamic ce arată execuţia a 21 de cetăţeni egipteni, un act de terorism ce a determinat Egiptul să bombardeze taberele SI de lânga Libia.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Preşedintele Sudanului a mai avertizat că utilizarea violenţei asupra tinerilor radicali ce luptă în organizaţii ca SI sau al-Qaeda ar putea încuraja extremismul.

"Politica pe care o folosim noi s-a bucurat de mult succes. După ce îi arestăm pe acești tineri, aducem un grup de intelectuali care discută cu ei despre gândurile lor și reușim astfel să îi convingem pe mulți dintre ei să renunțe la ideile lor radicale", spune  președintele Sudanului

Omar al-Bashir mai afirmă că CIA și Mossad sunt în spatele grupărilor Boko Haram și SI.

"Afirm că CIA și Mossad se află în spatele acestor organizații. Nu există niciun musulman care ar comite astfel de acte", declară Omar al-Bashir.