ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea Referendumului a promulgată de către Preşedintele Traian Băsescu, acesta semnând decretul cu câteva minute înainte de miezul nopţii, aşa cum promisese. Actul normativ prevede că un referendum este declarat valid dacă la urne se prezintă 30% din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale. Informaţia a fost publicată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale la ora 23.56.

Modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30% pragul la referendum este constituţională în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii, a decis, în 26 iunie, Curtea Constituţională.

Liderii USL intenţionează să organizeze referendumul pentru revizuirea Constituţiei odată cu al doilea tur al al alegerilor prezidenţiale de anul viitor, motiv pentru care şeful statului a încercat să amâne cât mai mult intrarea în vigoare a legii.