ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Ungariei, Ader Janos, se află într-o vizită privată în România. El a sosit luni după-amiază în Sfântu Gheorghe. În cursul serii, împreună cu soția, a asistat la spectacolul 'Hamlet' al Teatrului Maghiar 'Tamasi Aron' din Sfântu Gheorghe, nominalizat la cinci premii UNITER.

La intrarea în teatru a fost întâmpinat de directorul instituției, regizorul Bocsardi Laszlo, președintele CJ Covasna, Tamas Sandor, primarul și viceprimarul Sfântu Gheorghe, Antal Arpad și Sztakics Eva și de spectatori.

Ader Janos va vizita marți Muzeul Național Secuiesc din Sfântu Gheorghe, Muzeul etnografic în aer liber din Cernat și municipiul Târgu Secuiesc, unde va depune o coroană la monumentul revoluționarului pașoptist Gabor Aron, născut în Covasna acum 200 de ani.

Spectacolul 'Hamlet', prezentat luni seară cu titrare în limba română, a fost nominalizat la cinci categorii ale premiilor UNITER, ce se vor desfășura în 28 aprilie la Palatul Culturii din Târgu Mureș.