ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președinția a trimis în Parlament spre examinare legea privind organizarea SRR și SRTV, ceea ce a determinat Guvernul să afirme că Palatul Cotroceni nu susține promovarea emisiei TVR în Republica Moldova.

Executivul a remis un comunicat în care acuză Preșidinția că nu susține promovarea emisiei TVR în Republica Moldova. Conform Guvernului, criteriile din proiectul de lege asupra cărora Administrația Prezidențială cere clarificări au fost introduse pentru a putea finanța emisia TVR Chișinău.

Dorința președintelui României ca Parlamentul să reexamineze modificarea legii nu face decât să tergiverseze adoptarea unor prevederi legislative menite să faciliteze emisia postului român de televiziune în Republica Moldova

Guvernul arată că susținerea emisiei TVR în Basarabia ar trebui să fie un obiectiv de bază al tuturor instituțiilor statului român.
Guvernul României consideră că Administrația Prezidențială trebuie să trateze cu maximă atenție angajamentele României față de Republica Moldova și să lucreze, împreună cu celelalte instituții ale statului, la consolidarea relației dintre cele două țări. Susținerea emisiei TVR în Republica Moldova este un obiectiv pe care îl susținem în continuare și care ar trebui pus în aplicare în cel mai scurt timp - comunicat al Executivului

Președintele Traian Băsescu a trimis spre examinare modificările aduse legii nr.41/1994, privind organizarea Radioului și Televiziunii Publice, considerând că două din reglementările actului normativ sunt vagi și nu oferă condiții de eligibilitate și oportunitate.