ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele SUA, Barack Obama, și al Cubei, Raul Castro, și-au strâns mâinile în Africa de Sud, la ceremonia de înmormântare a lui Nelson Mandela, într-un gest istoric care ar putea marca reluarea relațiilor dintre două țări care au întrerupt legăturile diplomatice în 1960, odată cu revoluția de la Havana. Atunci, noua putere a naționalizat toate proprietăților companiilor prezente în Cuba, în mare parte americane, țară care controla în bună măsură viața economică din insulă.

Relațiile dintre SUA și Cuba au fost delicate încă din 1960, an în care Washington-ul a impus un embargo economic împotriva Havanei, care se află în continuare în vigoare. De asemenea, Cuba a rezistat eroic unei invazii a trupelor CIA în 1961, prin Golful Porcilor, iar fostul președinte Fidel Castro a supraviețuit mai multor tentative de asasinat plănuite de serviciile secrete americane.

Sursă foto: EL PAIS/REUTERS