ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tocmai am scos din lista de facebook 14 "Charlie" care se bucurau soios la o mizerie de pagina-fake despre Patriarhul Daniel.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Am fost uneori critic cu Patriarhul nostru, am avut si accente mai vehemente in dispute publicistice in chestiuni ce tin de viata Bisericii, însă niciodată nu m-as putea gândi ca ar trebui sa-l desconsider, nicidecum ca as putea sa-l batjocoresc infect pe Cel Dintâi dintre Episcopii Ortodocși ai României, cel care are o imensa responsabilitate în fața lumii creștine si nu numai, dar mai ales în fața lui Dumnezeu. In care "Charlie" nu crede si asta ii da senzatia de superioritate totala, inclusiv nesimtirea de a folosi imaginea PF in scopul umilirii celor pe care-i reprezinta, adică a majorității absolute a românilor.


Asa cum avem, prin Alianța pentru Demnitate Națională, procese in curs cu cei care isi poarta mesajul de hula și infectează programatic spațiul public cu mesaje sau emisiuni sub demnitatea umana, invit pe toți creștinii - ca sa nu ajungem precum in Occident unde Hristos pruncul este bătut cu bastoanele de cauciuc în piețele publice și mizeria în presă depășește mult orice limită a bunului simt - să ia măsuri legale mereu atunci când ne sunt insultate valorile tari, constitutive, Tradiția acestui neam. Pentru ca pe acel loc pârjolit de valorile extremei stângi ateiste și anarhiste, pe acel haos axiologic si de înțelegere a lumii, pe vidul ontologic, vor fi crescut, fatalmente, alte credințe, complet străine noua, românilor. Este limpede si vedem asta deja in Europa de Vest.

Pe de alta parte, noi avem modelul de înțelegere inter-religios mai ales in Dobrogea, unde nu au existat dispute nici măcar în localitățile foarte pestrițe in componența lor etnica. Pentru ca isi respectau credințele fără niciun fel de rabat, iar excepțiile erau tratate ferm chiar de comunitatea din care făceau parte.

Este evident ca modelul Occidental este in colaps si transmite in lume numai instabilitate, inclusiv in Orient. O Uniune Europeana care-si neaga radacinile crestine este un construct fără suflet, mort.
Romania nu poate urma acest curs fatal si trebuie sa găsească modalități de a-si prezerva ființa națională. Altfel, fără nicio identitate, vom fi amalgamați total in mlaștina globalismului.

Este un punct în care nu vom mai putea conjuga verbul A FI.