ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei care au cumpărat sau construit locuinţe prin programul „Prima Casă” ar putea avea posibilitatea de a achiziționa o nouă locuinţă mai mare şi mai scumpă prin intermediul aceluiași program.

Pentru acest lucru proprietarii trebuie să îndeplinească anumite condiții condiţii. Printre acestea se află vânzarea casei cumpărate prin Prima Casă sau lichidarea creditului garantat de stat.

"Beneficiarul Programului care deţine o locuinţă achiziţionată sau construită în cadrul Programului poate achiziţiona o nouă locuinţă în cadrul Programului cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii: noua locuinţă care se va achiziţiona în cadrul Programului să aibă suprafaţa utilă mai mare decât a locuinţei achiziţionate sau construite iniţial în cadrul Programului sau valoarea noii locuinţe rezultată din raportul de evaluare să fie mai mare decât valoarea evaluată la momentul acordării creditului pentru locuinţa achiziţionată sau construită iniţial în cadrul Programului”, se arată într-un proiect de ordonanţă de urgenţă aprobat miercuri de Guvern conform PaginadeBănci.

„Au existat solicitări de la persoane care au achiziţionat o primă casă, doresc să treacă la un apartament, să spunem, de la o garsonieră, de la un apartament cu două camere la un apartament cu trei camere, respectiv cu patru camere, şi atunci nu ar mai fi «Prima Casă». Trebuie să găsim şi pentru dumnealor o soluţie, astfel încât cât mai multe persoane să poată aplica”, declara Vâlcov la jumătatea lunii ianuarie.