ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camil Dragoş Moldoveanu, la ju-jitsu, categoria +85 kg, stilul Ne Waza, a adus prima medalie de aur României la Jocurile Mondiale de luptă SportAccord, de la Sankt Petersburg, după ce l-a învins în finală pe francezul Abdel Hakim Djabali.

Tot la ju-jitsu, stilul Ne Waza, Mona Lisa Ion a cucerit bronzul în limitele categoriei 70 kg, după ce a dispus în finala mică de Karla Obregon (Mexic). În semifinale, românca fusese învinsă de rusoaica Olga Medvedeva.

O altă medalie de bronz a fost adjudecată de luptătorul Sorin Florea la pankration (84 kg), care l-a învins în meciul decisiv pe moldoveanul Pavel Pocatilov.

România se află pe locul 22 în clasamentul general pe medalii, după medaliile de argint câștigate de Marian Preda (box, cat. +91 kg) şi de scrimerul Tiberiu Dolniceanu (spadă individual), respectiv cele de bronz adjudecate de Enver Amis (box, cat. 49 kg), Daniela Hondiu (sambo, cat. 56 kg), Alexandru Niţă (savate, cat. 65 kg) și Sorin Florea (lupte, pankration cat. 84 kg).

Rusia este lidera clasamentului general, cu 43 de medalii de aur, 18 de argint şi 25 de bronz, urmată de Franţa (12-6-8) și de Japonia (11-5-4).