ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preţul biletelor RATB ar putea creşte anul viitor, a declarat, luni, primarul general Sorin Oprescu, cu prilejul verificării stadiului lucrărilor de realizare a sistemului rutier din zona Bucureşti-Măgurele, anunţă Agerpres.
"La Metrorex deocamdată nu ştiu, că nu e sub jurisdicţia mea, dar la RATB ar fi posibil să crească, dar numai când am convingerea că folosesc banii aceia aşa cum trebuie şi nu aiurea", a răspuns Oprescu unei întrebări privind o posibilă creştere a preţului biletelor Metrorex şi RATB de anul viitor.

În altă ordine de idei, el a spus că RATB este într-o situaţie dificilă.
"Acolo s-au făcut cheltuieli din acestea cu toptanul şi din subvenţii şi nu au ştiut anii aceştia care au trecut decât să ceară. Mai avem nevoie de 120 de milioane, mai avem nevoie de 200 de milioane, la un moment dat veniseră cu o cifră aberantă de 900 de milioane de lei. M-am trezit cu o chemare a lor, vă rog ajutaţi-ne, avem nevoie de 60 şi ceva de milioane. Pentru ce aveţi nevoie de 60 de milioane? Curentul e plătit, motorina e plătită, salariile sunt plătite, care e problema? Au luat din banii de salarii ai oamenilor, mă refer la cota ce trebuie plătită la ANAF, adică nu au plătit-o niciodată şi au făcut cumpărături. Să răspundă, e penal. Nu eliberăm niciun fel de ban decât în momentul când am certitudinea că pot să-i şi recuperez de undeva", a adăugat edilul general.