ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul comunei Pungeşti, scena celor mai violente proteste împotriva gazelor de şist, Mircea Vlasă, este cercetat penal pentru abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată pentru modul în care şi-a atribuit terenul pe care apoi l-a concesionat companiei americane Chevron.

Decembrie negru la Pungeşti. Ultimii ţărani, puterea şi gemul din cămară

Cercetările poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor(SIF) Vaslui au descoperit că soţia primarului este proprietara directă a celor 1,92 hectare de teren, suprafaţă atribuită de Mircea Vlasă în anul 2005, în calitate de primar.

"Un localnic din comuna Pungeşti a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, prin care solicită efectuarea de cercetări cu privire la legalitatea efectuării transferului de proprietate pentru o suprafaţă de teren din Pungeşti, aparţinând familiei primarului Mircea Vlasă. În consecinţă, în cauză a fost întocmit un dosar penal în care poliţiştii SIF desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată", a declarat, marţi, pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Peste o mie de persoane au depus la Prefectura Vaslui documentele prevăzute de lege pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Vlasă, pe motiv că acesta nu le mai reprezintă interesele. Cetăţenii au afirmat că acesta şi-a atribuit ilegal terenul pe care apoi l-a concesionat americanilor de la Chevron.

Cererea pungeştenilor a fost respinsă de Prefectura Vaslui.